Sunday, May 02, 2010

Ατομική έκθεση | "Τεχνηέντως" στο Gallery Cafe, Μοναστηράκι (Εγκαίνια 10 Μαΐου 2010)

Τη δεύτερη ατομική της έκθεση, με τίτλο «Τεχνηέντως», πραγματοποιεί η Ειρήνη Σπυριδάκη στον πολυχώρο Gallery Café στο Μοναστηράκι. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 8 έως 30 Μαΐου 2010 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, ώρα 20:30μ.μ.

Ελαιογραφίες, ακρυλικά και έργα μικτής τεχνικής με έντονα χρώματα, δυναμικές φόρμες και αμφίσημους τίτλους, συνθέτουν τη συλλογή των έργων που θα παρουσιαστούν.

Διάρκεια έκθεσης: Από 8 έως 30 Μαΐου 2010
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, ώρα 20:30 μ.μ.

Gallery Café, Πεζόδρομος Αδριανού 33, Μοναστηράκι
Στάση ΜΕΤΡΟ / ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, Τηλ.: 210-3249080

Δείτε το χάρτη στο Google Maps

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook

Χορηγός Επικοινωνίας της έκθεσης είναι
το ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης www.artmag.gr

Η Ειρήνη Σπυριδάκη σημειώνει για το έργο της:
“Η γκρίζα και σκυθρωπή πραγματικότητα είναι εκείνη που μας υπαγορεύει να την απαρνηθούμε। Οι έντονοι χρωματικοί τόνοι της εικαστικής εμπειρίας, υποτασσόμενοι στην ανάγκη δημιουργίας ενός φαντασιακού νέου περιβάλλοντος, μάχονται να ξορκίσουν την ωχρότητα της ψυχικής διάθεσης. Η δυναμική των χειρονομιακών γραμμών γεννά ανάγλυφες επιφάνειες στον καμβά, που μοιάζει να διαρρηγνύουν τη στατικότητα της σκέψης. Οι λιτές φόρμες, απογυμνωμένες από περιττές λεπτομέρειες, πάλλονται για να αποδιώξουν την όποια επιτήδευση, πόσο μάλλον την εκζήτηση του σύγχρονου οπτικού βιώματος. Η ονειρική σύνθεση αγωνιά να αποκτήσει εν τέλει τη δική της νομοτέλεια…”

Η εφημερίδα ATHENS VOICE γράφει για την έκθεση:

Ζωγραφική γεμάτη αισιοδοξία σε περίοδο κρίσης. Αυτή είναι η πίστη της Σπυριδάκη, η οποία την εφαρμόζει στα έργα της μέσα απο έντονους χρωματικούς τόνους, ανάγλυφες επιφάνειες και ονειρικές συνθέσεις...






0 Comments:

Post a Comment

<< Home